Inloopworkshops

Een creatief avondje uit

Inloopworkshops Schilderen Hero

Bekijk de agenda

Kom met vriendinnen of alleen

2 tot 2,5 uur

Geen ervaring nodig

Begeleiding door lokale kunstenaar

In gezellige horeca locatie

Alle Inloopworkshops bekijken?

Je kent ons van

Franska LOGO
Logo HHB
Rtl 4 logo
Libelle logo
Ad logo

Maak je eigen meesterwerk tijdens een Inloopworkshop Schilderen

We hebben op verschillende avonden & tijdstippen en in verschillende steden schilderworkshops gepland. Onder leiding van een lokale kunstenaar maak je dan je eigen kunstwerk. Je kunt alleen komen of met groepje vriendinnen of collega's.

De workshops vinden plaats in een gezellige horeca locatie. Ervaring is niet nodig, door de stap-voor-stap begeleiding van onze professionele kunstenaar. Je gaat na een gezellige avond trots naar huis met je eigen kunstwerk.

Inloopworkshops op de agenda

Bekijk alle workshops

Waarom een Inloopworkshop Schilderen?

Inloopworkshops deelnemer
 • Je leert de fundamenten van schilderen en zult verrast zijn met het resultaat.
 • Je kunt met een klein groepje toch een workshop volgen.
 • Het is een gezellig, creatief avondje uit in een lokaal café of restaurant.
 • Je neemt een blijvende herinnering (jouw schilderij!) mee naar huis.
 • Je begint met een leeg doek en vervolgens legt de kunstenaar het schilderij stap voor stap uit. Zo heeft iedereen de kans dit schilderij naar eigen smaak weer te geven. Dit geeft een hele gezellige sfeer onderling.

Hoe verloopt een Inloopworkshop?

Inloopworkshop Kunstenaar
 • Bij aankomst op locatie staan alle materialen klaar: een tafelezel, canvas, schort en uiteraard verf
 • Onze kunstenaar verwelkomt jullie, terwijl je een drankje aan de bar of bij de bediening besteld.
 • De workshop gaat van start en onze kunstenaar neemt jullie stap voor stap mee door het schilderij dat centraal staat in jullie workshop.
 • Opzetten van de compositie, verf mengen, inkleuren en aanbrengen van de details komt allemaal voorbij
 • De kunstenaar loopt rond voor tips en tricks, helpt zo nu en dan een beetje en zorgt dat iedereen het naar zijn zin heeft.
 • Aan het einde van de avond gaat iedereen naar huis met zijn eigen creatie, hetzelfde en toch allemaal anders.

Impressie van een Inloopworkshop

Een workshop ticket boeken?

Schilderworkshops voor grote groepen

Ben je met 10+ personen?

Bedrijfsuitjes Workshop Schilderen

Als je met 10 of meer personen bent, kun je ook één onze bedrijfs- of groepsuitjes boeken.


 • De workshop verloopt hetzelfde als een inloopworkshop. Alleen kunnen jullie zelf de locatie, datum en tijdstip kiezen.
 • De workshop is geschikt van 10 - 500+ deelnemers. We hebben speciale arrangementen voor grote groepen, waarbij we meerdere kunstenaars in kunnen zetten evt. ondersteund met beeld en geluid.
 • Andere optie is het organiseren van een (creatief) workshop festival, waarbij deelnemers op één of meerdere activiteiten kunnen intekenen.
 • Een workshop als bedrijfsuitje is mogelijk door heel Nederland.

Meer weten of vragen?

Event team Art Pub

Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze inloopworkshops? Kijk hieronder bij onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Dat geeft helemaal niets! Onze ervaren kunstenaars zijn er in gespecialiseerd om mensen zonder ervaring snel en soepel de basis van schilderen aan te leren. Zo kan iedereen meedoen met onze leuke workshops, of je nou onervaren bent of een echte professional.

Als je niet kan komen, dan kan je in de agenda een andere workshop uitkiezen. Stuur dan ruim van te voren een mailtje naar info@artpub.nl.
 Afmeldingen zullen minimaal 48 uur voor de gereserveerde workshop doorgeven moeten worden. Afmeldingen binnen 48 uur voor de gereserveerde workshop kunnen niet terugbetaald of verschoven worden. Je kan dan wel iemand anders in jouw plaats laten gaan. Laat deze persoon jouw naam doorgeven bij aankomst op de locatie van de workshop.

Het kan zijn dat er nog maar 1 vroegboekticket is, of dat de vroegboek tickets al uitverkocht zijn. Indien er nog maar 1 beschikbaar is, kan je 1 vroegboek ticket aangeven en de rest met normale tickets aanvullen voor het totaal aantal deelnemers.

De bevestiging komt altijd per mail. Kijk ook in je spam-box, soms belandt een mail hier in. Heb je geen bericht van ons ontvangen en wel betaald? Neem even contact met ons op. We gaan het dan voor je uitzoeken.

Gezellig dat je komt! Kom je iets eerder, dan heb je even rustig de tijd om in de sfeer te komen. Neem een drankje en kies een plekje uit. We starten precies op de aangegeven tijd zodat er voldoende tijd is om het schilderij te maken.

Het schildersdoek is 40x50 cm.

Als je een ticket hebt gekocht, komt je naam op de deelnemerslijst. Bij binnenkomst zullen we je naam checken. Je hoeft daarom geen ticket mee te nemen.

Wij hebben geen gereserveerde plaatsen en je kan zitten waar je wilt. Heb je een grote groep, zorg dan dat je op tijd bent als je naast elkaar wilt zitten.

Ja, via de website kan je je aanmelden en direct een ticket kopen voor een bepaalde avond. Onze kunstenaar weet zo precies hoeveel personen er komen en hoeveel materiaal er nodig is.

Nee helaas niet. In het café mag je je eigen hapjes en drankjes niet meebrengen. Je kunt er voldoende bestellen.

Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar.

De meeste workshops duren twee uur. Bij de agenda staat de tijd aangegeven, per schilderij en locatie. De XL workshops zijn langer en duren drie uur.

Het is verstandig om niet je allernieuwste kleding aan te trekken. Je krijgt een schort van ons, om je kleren te beschermen. Knoeien kan natuurlijk nog steeds. Als er wordt geschilderd met acrylverf, moet je de vlek gelijk uitwassen met koud water. Als je pas later verf in je kleren ontdekt, gaat het er niet of nauwelijks uit.

Bij ArtPub mag je altijd je eigen draai geven aan jouw schilderij door bijvoorbeeld gebruik te maken van andere kleuren, details te veranderen of andere objecten erin schilderen. Niets moet, alles mag op je eigen schildersdoek.

Wij raden dit af tenzij je zelf ervaring hebt met schilderen, maar houd er dan wel rekening mee dat de kunstenaar voor de groep staat en het aangegeven schilderij stap voor stap aan het uitleggen is. Je zal dus zelfstandig moet werken. Als je weinig of geen ervaring met schilderen hebt, kan je het beste met het schilderij van de workshop mee doen.

Nee, helaas niet. Alle kaartjes kunnen alleen vooraf betaald worden via onze website. De betaalmogelijkheden zijn via IDeal, creditcard of PayPal.

De vroegboekkorting loopt altijd tijdelijk, met een beperkt aantal beschikbare kaartjes.

Zorg dat je er op tijd bij bent! Het kan gebeuren dat de datum nog niet verstreken is, maar er geen kaartjes meer zijn. Dit betekent dat het maximaal aantal vroegboektickets al bereikt is.

Wat is de prijs van de schilderworkshop?

De prijs staat bij de workshop in de agenda vermeld. De prijs is inclusief BTW en exclusief drankjes en hapjes. We hebben diverse tarieven.