Workshop Handletteren

Versier de leukste accessoires en kaartjes!

Een blijvende herinnering

Workshop Handletteren Hero

Leer de basis van handletteren

Vanaf 10 deelnemers

Ca. 2 uur

Stap voor stap begeleiding door professionele kunstenaar

Kunstenaar neemt alle materialen mee

200+ groepen gingen je voor

Ben je op zoek naar een hippe en creatieve activiteit voor je vriendinnen of collega's? En wil je zeker weten dat het een succes wordt? Wil je de juiste keuze maakt voor de hele groep? Vraag een offerte aan en wij ontzorgen je van A-Z!

Handletteren is helemaal hot. Wil jij ook de basistechnieken leren van het populaire handletteren? Wil je een kaartje, paperbag of servies letteren? Onder het genot van een drankje wordt er tijdens de workshop handletteren hard geoefend om verschillende technieken onder de knie te krijgen.

Leer zelf mooie handgeschreven zinnen, quotes, woorden en illustraties maken onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Wie weet verstuur jij binnenkort je eigen handgeschreven kaarten of drink je thee uit je eigen unieke mok.

Vrijblijvend meer informatie?

Handletteren voor beginners

Onze workshops zijn zo opgezet dat je geen ervaring nodig hebt. Onze professionele kunstenaars zijn getraind om jullie stap voor stap door de workshop heen te loodsen.

Workshop Handletteren Voorbeeld

Wij geloven dat iedereen creatief is! ArtPub heeft als missie mensen en bedrijven te inspireren. We willen mensen zichzelf laten verrassen. Iedereen kan met de juiste begeleiding een kunstwerk maken waar hij of zij trots op is. Hiervoor maken we gebruik van ons eigen collectief aan kunstenaars. Zij weten als geen ander hoe ze hun passie en kennis over creativiteit moeten delen.

Hoe verloopt een workshop handletteren?

Bordjes Handletteren
 • Je wordt begeleid door een ervaren kunstenaar, ervaring is niet nodig
 • De kunstenaar geeft uitleg over verschillende technieken.
 • In een twee uur durende workshop komen alle facetten van handletteren voorbij: van letterstijlen, gebruik van verschillende materialen tot het ontwerp.
 • Jullie oefenen deze technieken vervolgens zelf en maken dan uiteindelijk 1 item
 • Aan het einde van de workshop hebben alle deelnemers hun eigen creatie.
 • Tussendoor en aan het einde kun je elkaars werk bewonderen en natuurlijk gezellig kletsen!

Geïnteresseerd?

Je kent ons van

Rtl 4 logo
Libelle
Margriet
Bnn logo

Handletteren kan door heel Nederland

Wij hebben verschillende locaties door heel Nederland, maar de Workshop Handletteren kan ook op jullie eigen locatie worden georganiseerd.

Een Workshop Handletteren kun je overal in Nederland aanvragen. Of je nou kiest voor thuis, online of live op locatie, alles is mogelijk. We werken samen met meer dan 100 horeca locaties door heel Nederland. Dus een locatie bij jou in de buurt? Geen probleem. De meest populaire locaties zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Maar bij een stad of dorpje bij jou in de buurt is het natuurlijk ook mogelijk!

Kies uit een van onze workshops handletteren

Handletteren - Basis

Leer hoe je op een speelse manier teksten kan omtoveren tot kunst.

Handletteren Voorbeeld

Je kunt je creativiteit helemaal kwijt door te spelen met vormen, letters en tekst – speels, sierlijk of strak. Iedereen neemt aan het einde van de workshop naast zijn eigen creatie, ook een gratis setje Micron fineliners mee naar huis. Zo kun je ook thuis lekker letteren!


Het resultaat van deze workshop is een zelfontworpen kaartje met tekst of slogan. Je kan kiezen uit verschillende papierformaten.

Handletteren op servies

Maak je eigen gepersonaliseerde servies.

Servies Handletteren

Je kunt je creativiteit helemaal kwijt door te spelen met vormen, letters en tekst – speels, sierlijk of strak. Je leert je eigen quote of woord op het servies zetten, zodat jij na afloop een uniek kopje en bordje hebt.

 • Je kan kiezen uit verschillende soorten en afmetingen kopjes en bordjes. Extra servies meebrengen of bestellen kan in overleg uiteraard ook.
 • Versier bijvoorbeeld een hele set servies voor de vrijgezel!
 • Je moet je servies thuis afbakken in de oven, daarna kun je dit servies echt gebruiken.
 • Je kan het natuurlijk ook een mooi plekje geven in of op een kast!

Brushletteren - Basis

In deze workshop leer je Brushletteren. Bij Brushletteren gebruik je een pen met een kwastpunt. Door te spelen met de houding van de brushpen en de verdeling van de druk, krijg je de sierlijke stijl die zo kenmerkend is voor Brushletteren.

Brushletteren

Voor deze workshop hoef je ook geen mooi handschrift te hebben. Je moet vooral veel oefenen en dat gaan we in deze workshop dan ook doen! Je hebt geen ervaring nodig, dat maakt deze workshop geschikt voor iedereen.


Uiteindelijk maken jullie een aantal kleurrijke kaartjes. Verstuur deze naar een vriendin of hang ze ergens op.

Kaartje Handletteren

Wat is er nou leuker dan het ontvangen van een kaartje? Maak tijdens deze workshop jouw gepersonaliseerde kaartje. Ga aan de slag met verschillende technieken en gebruik je creativiteit. Verzin je eigen quotes voor op het kaartje en maak hem zo uniek mogelijk.

Handletteren kaartje

Ontdek jouw favoriete stijl; speels, sierlijk, strak, met schreef, zonder schreef, of probeer nog vele andere. Een zelf ontworpen kaart maakt een boodschap natuurlijk extra persoonlijk en bijzonder. Maak je eigen kaart bij ArPub!

Interesse in een van onze workshops handletteren?

Liever een workshop thuis op je eigen gemakje volgen? Koop ons DIY Pakket Workshop Handletteren!

Deze Do It Yourself Workshop Handletteren is perfect voor kleinere groepen. Volg de workshop op je eigen tempo en in je eigen tijd. Bekijk 'm in onze webshop.

Helaas, voor deze zoekopdracht zijn geen producten gevonden!

Ontvang onze gratis worksheet!

Download nu onze gratis handletteren worksheets! Leer de verschillende stijlen van hand- en brushletteren kennen en maak de mooiste teksten, zo bij je thuis! Je hoeft ze alleen maar even uit te printen.

Handletterpro

Wat krijg je


 • 4 pagina's met voorbeelden en instructie
 • 20+ verschillende letterstijlen van sierlijk tot strak
 • Trek de letters over om te oefenen en maak ze vervolgens zelf!
 • Word een Handletter Pro!

Stuur mij de Worksheet!

Waarom ArtPub?

Waarom ArtPub

Gezelligheid gegarandeerd


Door onze items, leuke uitleg en onze ervaren kunstenaars, wordt jouw workshop bij ons zeker gezellig!


Geheel verzorgd


We regelen het event van A-Z, dus geen stress over de materialen.


Creativiteit vermindert stress en angst


Met je handig bezig zijn en creatieve dingen ondernemen zorgt ervoor dat je geest rustiger wordt en de stresscyclus wordt onderbroken.

Veel gestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Vanaf hoeveel personen kunnen wij een workshop boeken?


Onze workshops zijn ontworpen voor groepen vanaf 10 personen. Ben je nou met een kleinere groep? Dan kan de workshop nog steeds geboekt worden, maar betaal je wel de prijs voor 10 personen.


Zijn de workshops ook geschikt voor groepen van meer dan 100 personen?


Grote groepen kunnen een uitdaging zijn, maar gelukkig hebben wij door de jaren heen veel ervaring opgedaan met grote groepen. Bij ArtPub hebben wij geschikte workshops voor groepen vanaf 100 personen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er genoeg medewerkers aanwezig zijn om jullie een leuke dag te bezorgen.


Wat als ik niet goed kan handletteren?


Dat geeft helemaal niets! Onze ervaren kunstenaars zijn er in gespecialiseerd om mensen zonder ervaring snel en soepel de basis van handletteren. Zo kan iedereen meedoen met onze leuke workshops, of je nou onervaren bent of een echte professional.

Meer informatie?

Deze bedrijven waren je voor

Erasmus Universiteit
Postcode Lotterij
Landelijke Dienstencentrum voor de Rechtspraak
Warner Music Benelux
Logo ikea