Netflix Series Documentaires Must Watch creatief

10 september 2020 - door Frida van Veenendaal

Netflix series om jouw creativiteit een zetje te geven

Soms weet je niet waar je moet beginnen met zoeken. Wil ik iets leerzaams? Iets waar ik lekker bij weg kan kijken? De keuze is reuze! Artpub herkent dit maar al te goed en gaat je helpen. We hebben vier top Netflix series en twee documentaires voor je op een rijtje gezet die jouw creativiteit nieuwe hoogtes in gaan blazen. Van inspiratie tot creatie, dit rijtje gaat je nieuwe energie geven om weer lekker creatief te zijn! Zelf een keer creatief aan de slag? Check onze agenda voor een schilderworkshop bij jou in de buurt!

Abstract: The Art of Design (serie)

Kort meer leren over een niche in kunst? Check dan vooral Abstract: the art of design eens! Deze Netflix serie snijdt per aflevering een ander onderwerp aan, zo kun je makkelijk een onderwerp kiezen dat jouw interesse heeft. De aflevering wordt gerepresenteerd door een professional uit het werkveld. De afleveringen hebben een fijne afwisseling tussen een diepgaand interview en het laten zien van de prachtige kunst. Een aantal onderwerpen waar Abstract op induikt zijn interieur design, illustratie, fotografie kostuum design.

Duur: 40 tot 50 minuten per aflevering

Crazy Delicious (serie)

Als je ooit gedroomd hebt over al het lekkers in de chocoladefabriek van Willy Wonka, dan is dit een must see! Gepresenteerd door de hilarische Jayde Adams gaan verschillende culinaire kunstenaars de strijd met elkaar aan in Crazy Delicious. Net als in de chocoladefabriek is de set eetbaar en mogen de koks alles proeven en gebruiken. Laat je verassen door deze heerlijke serie. Dit is next level heel Holland bakt!

Duur: 46 minuten per aflevering

The Big Flower Fight (serie)

Het bloemencorso van de bollenstreek is er niks bij! Je kan het zo gek niet bedenken of deze 10 paren kunnen het maken in The Big Flower Fight. In de meest vriendelijke strijd ooit gaan bloemisten, tuinontwerpers en kunstenaars. Ze beginnen met een visie, deze gaan ze vormgeven en ontwerpen, vervolgens bouwen ze een basis van hout en metaal, om als laatste alles af te maken en te decoreren met planten en bloemen.

Duur: 40 minuten per aflevering

Skin Wars: Fresh Paint (serie)

Kunst in alle vormen, dat is deze serie zeker! In Skin wars: Fresh Paint gaan kunstenaars in auto spuiten, sculpturen en illustratoren de strijd met elkaar aan om de mooiste kunstwerken op het menselijk lichaam te creëren. Met verschillende opdrachten en een hoge tijdsdruk is deze competitie show heerlijk om weg te kijken. De show wordt gepresenteerd door de altijd charmante Ru Paul, bekend van Drag Race.

Duur: 40 minuten per aflevering

The Untold Story of Armistead Maupin (documentaire)

The Untold Tales of Armistead Maupin gaat zoals de titel al zegt over Armistead Maupin. Maar wie is hij? Een van de bekendste schrijvers en storytellers van de 20ste eeuw doet zijn verhaal in deze documentaire. Dankzij zijn boeken Tales of the City werd de LGBTQ+ community voor het eerst ook uitgelicht in literatuur. Zijn boeken zijn later omgezet tot tv-series met o.a. Tales of the City (1993-2001), More Tales of the City (1998), Further Tales of the City (2001) en sinds vorig jaar een nieuwe Netflix adaptatie. Deze kun je dan direct aanzetten na de documentaire!

Duur: 1 uur 30 minuten

Sky Ladder: the Art of Cai Guo-Qiangs (documentaire)

In Sky Ladder wordt de kunst van Cai Guo-Qiang uitgelicht, en wat voor een kunst het is. Cai maakt prachtige vuurwerkshow door gebruik te maken van buskruit. Deze unieke manier van werken levert hem prachtige kleurrijke shows op, waar duizenden mensen op af komen. In de documentaire vervult hij de droom die hij als kunstenaar al jaren in zijn hoofd heeft.

Duur: 1 uur 16 minuten