Rawpixel 445788 Unsplash

16 november 2018 - door Ramon van Hilten

Een onvergetelijke kerstvakantie: in 5 uitjes door Nederland

Kerst komt snel dichterbij, en dat betekent voor veel van ons dat we kunnen uitkijken naar uitgebreide kerstdiners, leuke feestjes en luie dagen op de bank. Lekker hoor! Maar wat nou als je er een dagje op uit wilt na al dat binnen zitten? ArtPub helpt je uit de brand: wij hebben de leukste uitjes van deze feestdagen voor je op een rijtje gezet.

1. Amsterdam Light Festival (30 november – 21 januari)

We beginnen in de hoofdstad, met het Amsterdam Light Festival. Sinds 2011 wordt de stad voor een paar weken omgetoverd tot een lichtshow met activiteiten in alle soorten en maten. Wandelingen, boottochten of theatershows: iedereen kan genieten van de prachtige versieringen.

Op de website kan je kaartjes boeken voor de verschillende evenementen, zelfs in combinatie met een treinkaartje: https://amsterdamlightfestival.com/nl

2. Eindejaarsrondleidingen Slot Zuylen (28-30 december)

Bij Slot Zuylen kan je voor een middag terug in de tijd. De laatste dagen van het jaar vinden er speciale eindejaarsrondleidingen plaats, zodat je van dichtbij kunt meemaken hoe een adellijke familie vroeger kerst vierde. Inclusief kerstverhaal en chocolademelk!

3. Sprookjes in Zwolse theaters(26-30 december)

Heb je liever een magische kerst? Dan moet je in Zwolle zijn, waar Zwolse Theaters in het teken staat sprookjes. Op het programma staat theater, muziek, dans en nog veel meer: alles voor een magisch avondje uit.

4. Winter in het Openluchtmuseum (9 december – 21 januari)

Beleef een historische winter in het Openluchtmuseum. Zowel binnen als buiten worden er ouderwets gezellige activiteiten georganiseerd: van schaatsen en hout hakken tot concerten en een glaasje glühwein drinken. Voor als je het echte landleven wilt ervaren!

http://www.openluchtmuseum.nl/winter

5. Icefun Sportiom (oktober – maart)

Als je geen zin hebt om op die Elfstedentocht te wachten, biedt het Sportiom in Brabant een goede schaatsuitdaging. In hun schaatsparadijs ‘Icefun’ schaats je helling op, helling af en waan je je in een heus winterwonderland. Een lekker actief dagje uit, ideaal voor na de kerstdagen.

https://www.sportiom.nl/schaatsen/schaatsparadijs-icefun