Brushletter Meloen

21 juli 2019 - door Geraldine Vis

Handletteren, iets voor jou? Kom erachter!

Handletteren is de trend van het moment. Het is een techniek waarmee je zelfs de saaiste teksten kunt omtoveren tot een kunstwerk! Met handletteren kun je alle kanten op. Er zijn ontzettend veel stijlen en vormen die je kunt gebruiken. Daarnaast kun je het op van alles toepassen, denk aan ansichtkaarten, bulletjournals of op een canvas voor aan de muur. Laat je door deze blog inspireren en ontdek of handletteren iets voor jou is!

Handletteren stijlen

Wat voor een stijlen zijn er?

Bij handletteren zijn er eindeloos veel mogelijkheden als het om stijl gaat. Speels, sierlijk, strak, met schreef, zonder schreef, noem maar op! Je kunt natuurlijk kijken naar wat er al bestaat, maar je kunt ook een heel eigen alfabet ontwerpen. Elke stijl heeft zijn eigen look en feel. Zo kun je bijvoorbeeld één woord nemen en deze op verschillende manieren handletteren. Je zult zien dat het woord bij elke stijl anders overkomt!

Illustraties maken het leuker!

Bij handletteren hoort ook het maken van kleine illustraties die de tekst aanvullen. Dit kunnen simpele versiersels zijn om de tekst heen, of een volledige illustratie. Je kunt ook je tekst gebruiken om iets te illustreren. Daarnaast ben je natuurlijk vrij om alle kleuren te gebruiken die je wilt!

Handletteren Illustraties
Handletteren Ansichtkaart

Waarvoor kan je handletteren gebruiken?

Je kunt natuurlijk handletteren voor je eigen plezier, maar je kunt het ook gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan ansichtkaarten. Een zelf ontworpen kaart maakt de boodschap extra persoonlijk en bijzonder. Een ander voorbeeld is het inlijsten van je handletter kunstwerk en deze gebruiken om je huis te decoreren. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete quote aan de muur hangen! Of schrijf de quote op de muur zelf.

Download de gratis handletteren sheet

Voel je je al geïnspireerd? Is handletteren iets voor jou? Wij hebben een super leuke handletter DIY sheet die jij helemaal gratis kan downloaden! Klik hier en laat je email achter zodat we hem jouw richting op kunnen sturen!

Handlettersheets