Diyimg

26 maart 2019 - door Monique Pennings

Zelf leuke dingen maken voor in huis.

Je huis pimpen hoeft helemaal niet duur te zijn, en kan ook nog eens heel makkelijk zijn. Heb je zin om even de handen uit de mouwen te steken? Of zijn er muren in je huis die nog wel wat aankleding kunnen gebruiken? Wij hebben een aantal leuke ideeën waarmee jij zelf thuis aan de slag kan.

Zelfgemaakte theedoeken

Het is heel simpel en je hebt maar weinig materialen nodig, maar hier kan je alle kanten mee op! Laat je creativiteit de vrije loop gaan en ontdek zelf welke leuke patroontjes of kunstwerken jij neer kan zetten op een theedoek.

Dit heb je nodig:

Theedoek (Søstrene Grene)Textielverf (HEMA)Kwast

Zo maak je het:Doe wat textielverf in een schaaltje en voeg een beetje water toe.Doop de kwast in de textielverf en spetter gelijkmatig over de theedoek. Laat goed drogen en klaar!
Zelfgemaakte Theedoek Spett

Fotolijstjes van tape

Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan fotolijstjes, of kan je simpelweg de juiste maat niet vinden? Of wil je gewoon een keer iets unieks? Maak dan met tape je eigen fotolijstjes op de muur!

Dit heb je nodig:

Foto'sVerschillende kleuren tape. Zorg ook dat je varieert in de patronen. X-Acto mes of vergelijkbaar mes

Zo maak je het:

Alles wat je nodig hebt om deze leuke en stijlvolle fotolijstjes van tape te maken zijn een paar foto's om in te lijsten, een of meer decoratieve tapes, een schaar en een X-Acto mes of vergelijkbaar mes. Tape is er in alle vormen, maten, kleuren en texturen, dus kijk vooral even rond in de winkels en vind wat jij het leukst vindt!

Wanneer je je materialen hebt samengesteld, begin je met het opplakken van één afbeelding. Het is belangrijk om je foto's één voor één vast te plakken en in te lijsten, zodat je zeker weet hoeveel ruimte er nog op de muur overblijft. Als je afbeelding op de muur geplakt hebt, neem je een rol tape en maak je een kader rond je afbeelding, waarbij je het formaat en de ruimte aan de binnenkant naar wens aanpast. Zoals geïllustreerd in de afbeelding, kan je veel verder gaan dan een eenvoudig rechthoekig kader. Wees creatief! Als er stukken tape zijn die langer zijn dan andere of elkaar op onhandige manieren overlappen, gebruik dan je X-Acto mes om het overschot zorgvuldig af te snijden.
Genius Home Decor Ideas 3

Decoreer je muur met tape

Werd jij al enthousiast van de foto-lijstjes van tape? Kijk dan eens naar deze tape-muur! Ook hiermee kan je variëren zo veel jij dat wil!

Het enige wat je nodig hebt is tape en een schaar om de tape af te knippen. Als je heel precies aan de gang wil gaan, denk dan eens aan eens aan het gebruiken van een geodriehoek, waarmee je goed de afstand tot elkaar kan meten.

Tape

Blaas fruitkistjes een tweede leven in!

Met gebruikte fruitkistjes kunnen veel verschillende dingen gemaakt worden. Zo kan je bijvoorbeeld een kast in elkaar knutselen die uit meerdere kistjes bestaat, of enkele aan de muur bevestigen. De kistjes kan je in alle kleuren verven, net wat goed bij de inrichting van jouw huis past!

1233

Waxinelichthouder

Hoe leuk is dit?! Met deze waxinelichthouders creëer jij meteen extra sfeer in jouw huis. Voor deze houders hoef je alleen maar eventjes naar buiten voor het verzamelen van mooie takjes.

Wat heb je nodig?
* Takjes
* Glazen (eventueel in verschillende maten)
* Hittebestendige lijm

Wanneer je begint met lijmen, zorg dat je de meeste takjes over de rand van het glas uit laat komen, zodat het glas niet meer opvalt en je de rand niet ziet zitten. Je kan er voor kiezen om de takjes even lang te maken, maar door verschillende lengtes te kiezen krijg je een speels effect.

65