Freestocks Org 487556 Unsplash

7 december 2018 - door Ramon van Hilten

10 Creatieve inpak ideetjes voor kerst

Heb jij nog veel cadeautjes die je moet inpakken voor kerst, maar wil je het dit jaar anders doen dan normaal. Of doe je een dobbelspel en wil je ieder cadeau op een verschillende manier inpakken? Dan hebben wij 10 creatieve ideeën die jouw kerstcadeaus omtoveren tot een feestelijk meesterwerk.

Christmas Gift Toppers

De zuurstok slee

We beginnen met een heerlijke en superleuke kerstverpakking en deze spreekt eigenlijk voor zich. De 2 zuurstokken vormen namelijk samen met de cadeautjes een ontzettend leuke en lekkere slee die je cadeautjes zo onder de kerstboom laten glijden.

Het eetbare naamkaartje

Nadat je je cadeaus hebt ingepakt moet je er natuurlijk bijzetten voor wie die is. Maar op deze manier maak je dat wel heel leuk… en lekker! Je vervangt namelijk een simpel naamkaartje door een heerlijk koekje.

Cookie Gift Tags 1538080682
1478557948 Can Gift Wrapping Idea

Een oud blik

Heb je nog een leeg blik verf in huis? Dan kan jij daar een ontzettend leuke en creatieve verpakking van maken. Decoreer het met wat feestelijke kerstdecoraties en vul het blik met crêpepapier of gekleurd folie. Zo heb jij een super originele en feestelijke verpakking voor jouw cadeaus!

Gingerbread Cookies

Net zoals bij het eetbare naamkaartje is dit nog een heerlijke manier op je cadeauverpakking op te fleuren met een ontzettend smakelijke verassing.

Gingerbread Gift Tags
Christmas Carol Gift Wrap

Bladmuziek inpakpapier

Tover je favoriete kerstnummers om tot geweldig cadeaupapier. Zoek op internet naar de bladmuziek van je favoriete liedje. Gebruik de Mariah Carey klassieker ‘All I Want For Christmas Is You’ of Last Christmas van Wham! Print de bladmuziek uit en inpakken maar!

Woordzoekers

Met woordzoeker inpakpapier voeg je een heel nieuw element toe aan je kerstcadeaus. Je kan namen toevoegen aan de woordzoeker. Om dan vervolgens het juiste cadeau te vinden moet je eerst de woordzoeker oplossen. Staat jouw eigen naam op het pakje?

Word Search Gift Wrap
Chalkboard Gift Wrap 2

Krijtbord inpakpapier

Met dit inpakpapier kan je je tekenkunsten en creativiteit de vrije loop laten. Teken zelf je eigen kerstdecoraties en geef ieder cadeau zijn eigen touch. Het krijtbord papier is gewoon verkrijgbaar bij HEMA

De zak van de kerstman

Sinterklaas mag dan misschien wel het land uit zijn, maar de zak van sinterklaas kun je hergebruiken. Met deze zak kan je namelijk nog een superleuke kerstverpakking maken. Voeg verschillende soorten decoraties naar keuze toe, zoals lintjes en strikjes.

54Ff61A1609C8 Burlap Bag Wrap De
Christmas Light Wrapping

Kerstverlichting

Heb je net je cadeau ingepakt en denk je bij jezelf “er mist nog iets”? Dan is dit een goede oplossing. Knutsel wat lampjes uit papier of karton en kleur deze in. Plak de lampjes op een lintje en wikkel deze om het cadeau. Zo heb je een prachtig cadeau dat uit zichzelf oplicht. Zelfs onder de mooiste kerstboom!

Kerstkransjes

Zo zie je maar dat zelfs de kleinste en simpele dingetjes een cadeau helemaal kunnen opfleuren. Als je namelijk een kersttakje vormt tot een krans en deze met simpel stukje touw vastmaakt aan het ingepakte cadeau, tover je het zo om tot een prachtig kerststukje!

Craft Paper And Box Wood