Cursus Handletteren

Lekker creatief bezig zijn na een drukke dag

DIY Handletteren Hero Image

Volg de cursus wanneer jij wilt!

Bekijk instructies in je eigen tempo

Leer de beginselen van handletteren

Voor beginners & gevorderden

2-delige cursus

29,00 incl. BTW

Wil je leren om eigen gemaakte kaartjes te versturen. Of wil je gewoon ontspannen na een druk dag en je creatief uiten? Leer dan de beginselen van handletteren in ons Cursus Handletteren. De cursus wordt gegeven door een professionele kunstenaar. Een online video neemt je mee in elke stap van het proces.

Tijdens deze cursus ga je een kaartje handletteren. Leer zelf mooie handgeschreven zinnen, quotes, woorden en illustraties maken onder begeleiding. Wie weet verstuur jij binnenkort je eigen handgeschreven kaarten!

2-delige Cursus Handletteren volgen?

Impressie Cursus Handletteren

Onze Cursus Handletteren bestaat uit 2 delen

Deel 1 - Letters & Lettertypes

DIY Handletteren Angelique

Voor dit deel heb je geen ervaring nodig. De workshop wordt gegeven door onze professionele kunstenaar Angelique en zij neemt je mee in elke stap van het proces.


In dit deel leer je alles over verschillende soorten letters & lettertypes. Uiteindelijk houd je er leuke ansichtkaarten aan over. Zorg dat je ook wat klad papier bij de hand hebt om te oefenen.

Deel 2 - Banners & Decoratie

DIY Handletteren deel 2

Deel 2 bouwt verder op de geleerde technieken in deel 1. Ook dit deel wordt gegeven door onze professionele kunstenaar Angelique en ze neemt je weer mee in elke stap van het proces.


Tijdens dit deel ga je aan de slag met het uitbreiden van je lettertype database en leer je handletteren op een hoger niveau. Hoe leuk zou het zijn als je straks je eigen gevorderde ansichtkaarten kan versturen naar vrienden en familie?

De cursus aanschaffen voor €29,=?

Je kent ons van

Franska LOGO
Logo HHB
Rtl 4 logo
Libelle logo
Ad logo

Welke materialen heb je nodig?

Kit Workshop Handletteren

Voor deze workshop heb je nodig:


  • 1 potlood
  • 1 gum
  • 1 blokje blanco ansichtkaarten
  • 1 setje Micron fineliners
  • Velletje kladpapier

Je kan deze materialen zelf aanschaffen of bij ons in de shop bestellen (als complete kit).

Veel gestelde vragen

Wanneer je een cursus bij ons aanschaft, ontvang je een inlog voor onze ArtPub Club community. in deze club heb jij toegang tot deze cursus. Er is geen termijn aan deze toegang gekoppeld. Je kunt het dus volledig in je eigen tempo en op je eigen tijd doen!

Onze cursussen en workshops kun je volgen met elke groepsgrootte. Er is dus geen minimum of maximum. Onze workshops op locatie zijn vanaf 10 personen, maar als je met een kleinere groep bent, is dit dus de perfecte oplossing!

Je moet uiteraard nog zorgen dat je het benodigde materiaal hebt. Dit kun je zelf ergens aanschaffen of bij ons in de shop kopen. Dat is totaal afhankelijk van jezelf! Daarnaast raden wij aan om er een leuke en creatieve ochtend, middag of avond van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van hapjes en drankjes.

Meer DIY Cursussen en Workshops bekijken?