Art Pub museum tentoonstelling

10 december 2020 - door Frida van Veenendaal

Musea bezoeken in de kerstvakantie

Hoewel we de kerstvakantie er dit jaar wat anders uit ziet dan dat we gewend zijn, hoef je nog niet stil te zitten. Ook met corona-proof maatregelen zijn er nog heel veel uitjes te beleven. Daarom hebben we 5 tentoonstelling op een rijtje gezet die je deze kerstvakantie zeker moet bezoeken!

1. This is America - Kunsthal kAdE Amersfoort

29 september 2020 tot 3 januari 2021

De meest actuele tentoonstelling op het moment, This is America. Afgelopen november waren de Amerikaanse verkiezingen waar de uitkomst geschiedenis zou schrijven. Of nog vier jaar met Trump of de democraat Joe Biden in het witte huis. De afgelopen vier jaar is er veel gebeurd in het land en in deze tentoonstelling staat de verdeeldheid van Amerika centraal. Met meer veertig verschillende Amerikaanse kunstenaars wordt deze verdeeldheid op een kritische manier in beeld gebracht. Onderwerpen als cultuur, klimaat en Trump komen naar voren.

This is America Kunsthal k Ad E

2. Mode in kleur - Kunstmuseum Den Haag

26 september 2020 tot 28 februari 2021

Het kunstmuseum in Den Haag heeft haar beste kleren en kleuren uit de kast gehaald! In de tentoonstelling kan je namelijk verschillende modestukken uit de geschiedenis bekijken. De outfits zijn zo samengesteld dat alle kleuren uit de regenboog voorbij komen. De collectie is grotendeels opgesteld uit stukken uit de eigen collectie van het museum. Futuristische Haute Couture stukken maar ook een minijurk ontworpen door Frans Molenaar voor Mies Bouwman zijn tentoon gesteld.

Mode In Kleur Kunstmuseum Den Haag

3. Bob Ross Happy Paintings - Museum MORE Gorssel

19 november 2020 tot 11 april 2021

Als je vaker onze blogs leest, weet je dat wij enorm fan zijn van Bob Ross! Daarom raden we ook zeker aan om het fenomeen te zien in het echt. Een deel van zijn collectie schilderijen is te zien in het museum MORE. Met zijn tv-programma The Joy of Painting wist hij miljoenen mensen over de wereld aan het schilderen te krijgen. De tentoonstelling bestaat uit 40 van Bob Ross zijn meest iconische landschappen. Zie je er een leuke tussenhangen? Bekijk dan eens het Bob Ross YouTube kanaal, daar zijn alle afleveringen van het schilder tv-programma terug te vinden!

Bob Ross Happy Painting Museum MORE

Doe het voor de foto!

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat in deze blog al aantal mooie tentoonstellingen zijn opgeschreven, willen we nog een aantal musea uitlichten die ook leuk zijn om te bezoeken! In deze vrolijke musea kun je je ogen uitkijken en ook nog eens wat leuke foto's maken.

  • The Upside Down – Dit museum ken je wellicht uit het tv-programma het perfecte plaatje waar alles een illusie is.
  • Youseum – mocht je nog opzoek zijn naar een nieuwe profielfoto, dan is dit het perfecte museum om een uniek plaatje te schieten.
  • Nxt museum – in dit museum staat de digitale kunst centraal. Verschillende grote installaties laten je in een andere wereld stappen.

4. Blind Walls Gallery - straatmuseum Breda

Wil je juist de deur uit om buiten te komen, ben je alsnog binnen in een gebouw. Dan is de Blind Walls Gallery het perfecte uitstapje! Bij dit openlucht museum word je door de straten van het Brabantse Breda de meest prachtige muurschilderingen getoond. Internationale kunstenaars werken samen om de stad een unieke kleur te geven door muurschilderingen te maken over het heden, verleden en de toekomst. Hoewel het momenteel niet mogelijk is om een kaartje aan te schaffen wegens de corona maatregelen, heeft het museum wel een kaart op de website staan met de locatie van de muurschilderingen. Of je kan een al voor jou uitgestippelde route downloaden!

Blind Walls Breda

5. Er was eens... - Anton Pieck museum Hattem

2 augustus 2020 tot 28 februari 2021

Je bent er misschien al een tijdje niet meer door heen gelopen of misschien is het een must als je naar de Efteling gaat. Dan hebben we het over het sprookjesbos natuurlijk! De inmiddels iconische stijl van dit stuk van het park is ooit vormgegeven door Anton Pieck. Destijds was de Efteling alleen nog een speeltuin. In de tentoonstelling er was eens… kun je een collectie schetsen vinden die meneer Pieck maakten aan de hand van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Denk aan Doornroosje, De Chinese Nachtegaal en Kleine Boodschap! In de vaste expositie van het museum vind je originele meubelstukken van Anton Pieck en kun je vele andere illustraties zien van zijn inmiddels bekende Anton Pieck-stijl.

Anton Pieck Efteling Er Was Eens

Ga deze kerstvakantie op het creatieve pad! Bezoek een van de musea of ga aan de slag met een van onze online schilderworkshops.