ReadHead

27 maart 2019 - door Monique Pennings

Maak kennis met onze kunstenaars #1

Omdat wij workshops geven door heel Nederland hebben wij bij ArtPub natuurlijk heel veel verschillende professionele kunstenaars. Om jullie kennis te laten maken met deze talenten vertellen wij de komende tijd meer hierover.

De eerste kunstenaar met wie wij jullie kennis willen laten maken is:

Lisa Marie Schmidt (Redhead Art)

Redhead

Lisa Marie Schmidt

Een van onze kunstenaars is Lisa Marie Schmidt. Haar kunst is geïnspireerd door de natuur, haar reizen over de hele wereld en het leven in verschillende culturen. Lisa maakt kunst onder de naam Redhead Art. Lisa woont in Den Haag en geeft ArtPub workshops in deze regio.

Wat doet RedHead?

Lisa is een veelzijdig kunstenaar, illustrator, ontwerper en fotograaf. Als avontuurlijke wereldreiziger en nieuwsgierig persoon reist ze om onbekende gronden te verkennen. Ze raakt geïnspireerd door de geweldige natuur, cultuur en mensen om haar heen.

Wat motiveert en inspireert Lisa?

''
Ik schilder en teken omdat het proces me gelukkig maakt. Als ik schilder, ontspan ik. Ik mediteer. Ik dans. Ik zing. Ik huil. Ik genees mezelf. Ik word gemotiveerd om de beste versie van mezelf te zijn. Tijdens het proces van het maken van kunst verander ik van binnenuit, word ik gepassioneerder, vrediger en barmhartiger. Door mijn eigen positieve verandering, verander ik de wereld met mijn kunst. Als mensen dit verborgen proces in het resultaat zien, willen ze verbinding maken met de positieve sfeer die het met zich meebrengt.''

Wanneer begon haar passie?
''Ik geloof echt dat ik geboren ben met een verlangen om te creëren, dus of het nu patronen maken op het strand is, uren met mandala’s bezig zijn, kleisieraden of schilderijen waren, ik heb altijd als kind een creatief project gehad. Gelukkig moedigden mijn ouders en leraren me aan in mijn creativiteit, dus ben ik opgegroeid met het idee van ''goed zijn in kunst''. Als kind persoon was ik fantasierijk, actief en vol vreugde. Niets kan mijn fascinatie voor de kleine mysteries van het leven stoppen. Ik heb vaak tegen mensen gezegd: 'Als ik volwassen ben, trouw ik met een miljonair en word ik schilder.' Gelukkig besefte ik vroeg of laat dat ik geen miljoen dollar nodig heb om mijn droom te volgen en te doen waar ik van houd. Op de middelbare school ben ik begonnen met kunstlessen en heb ik geëxperimenteerd met allerlei technieken en materiaal. ''

Hoe heeft ze zich ontwikkeld tot kunstenares?

''
Na de middelbare school deed zich de grote vraag voor: zal ik naar de kunstacademie gaan, ja of nee? Na een avontuurlijk reisjaar was ik nog steeds niet zeker of ik een (verhongerende) kunstenaar wilde worden. Op het einde won mijn faalangst en de harde omstandigheden van kunstacademies. Ik wijdde me aan mijn tweede passie: leren. Tijdens mijn studie 'Educatief ontwerp, management en media' heb ik al mijn creativiteit gestoken in het ontdekken van nieuwe leerprocessen.

Maar echte passies kan je niet ontkennen en al snel merkte ik dat ik leermateriaal illustreerde, educatief webdesign deed en educatieve animaties en televisieprogramma's voor kinderen maakte. Met sprankelende creativiteit kwam de drang om te creëren niet alleen digitaal, en begon ik op lege canvassen te werken. Dat werdhet begin van Redhead Art. Eerst als een hobby, en nu na een paar jaar, als een bloeiende kunstenaar.

Ik heb 3 jaar in het prachtige Suriname, Zuid-Amerika gewoond. Het was een inspirerende, onbekende wereld vol avontuur en mysterie. Ik durfde het onbekende te verkennen. Veel schilderijen zijn gemaakt binnen dit proces, ze weerspiegelen mijn interpretatie van de wereld om me heen. Reizen en alledaagse avonturen inspireren mijn kunst. Ik maak kunst voor mezelf om mijn creativiteit te uiten. Als gevolg daarvan ben ik blij om anderen blij te maken met mijn kunst. Ik wil dat anderen ook de schoonheid zien die ons omringt.

Ik had de wens om kunst het grootste deel van mijn leven te maken, maar het was pas in 2016 dat ik de sprong maakte naar mijn eigen kunsthandel en nu ben ik op deze magische reis om een ​​fulltime kunstenaar te worden. ''

Bekijk hieronder werken van RedHead!ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

ReadHead

Meer van Lisa zien of een workshop van Lisa volgen?

Bekijk de workshops:
https://artpub.nl/workshops/?s=lisa


Bekijk haar website:
https://www.red-head-art.com


Of volg haar op Instagram:
https://www.instagram.com/redhead.art/