Brooke Lark 194251 Unsplash

16 november 2018 - door Ramon van Hilten

5 ideeën voor een creatief 2018

Benieuwd hoe recyclen en notitieblokjes er voor gaan zorgen dat 2018 een ontzettend creatief jaar wordt? We delen onze favoriete tips en ideeën om lekker creatief te leven dit jaar.

Originele klassiekers

Origineel koken moeilijk? Welnee. Je kunt gewoon de recepten maken die je gewend bent; de kunst is om de presentatie in een nieuw jasje te steken.

Een rondje Pinterest zal je laten zien dat er 100 manieren zijn om zelfs de meest klassieke recepten op een creatieve manier op tafel te zetten. Op het plaatje vind je onze favoriet: de Salade Caprese.

Minder afwas à la Martha Stewart

Minder huishouden = meer tijd voor jezelf. Dus dit jaar gaan we de afwas zo klein mogelijk houden. Martha Stewart, Amerika’s kookgoeroe, heeft een handige truc om afwas te besparen tijdens een feestje: maak de bowl in een watermeloen.

Het ziet er fris uit én het scheelt je weer een kom schoonmaken.

Voor het recept kijk je hier: https://www.marthastewart.com/332432/watermelon-punch-and-bowl

Recycle...

…want je wordt creatiever van recyclen. Ja, echt!

Als je met een nieuwe blik naar je oude kleding, meubels of keukentools kijkt, oefen je je hersenen in creatief nadenk

en. Goed voor jou én goed voor de natuur. En als je wat inspiratie nodig hebt, kijk eens naar deze voorbeelden

Inspireren kan je leren - van jezelf!

Hoe vaak heb je niet gedacht ‘dat onthoud ik wel’, om het vervolgens te vergeten?

Waarschijnlijk is dit voor een heleboel mensen herkenbaar, maar er is een hele simpele oplossing: zorg dat je altijd een notitie- of schetsboekje in je tas hebt zitten.

Op die manier kan je, als je een briljant ingeving krijgt, het direct even noteren of nog leuker: schetsen. Als je dan een keer inspiratie nodig hebt, kan je direct je eigen ideeën erbij pakken.

Probeer minstens 3 nieuwe hobby's

Kijk, we snappen dat het eng is om aan iets nieuws te beginnen, maar het is de allerbeste manier om 1) te ontdekken wat je echt leuk vindt en 2) om lekker creatief bezig te zijn. Stel, je komt er na twee lessen achter dat je niet gemaakt bent voor punniken: dat is prima. Maar dan heb je het tenminste geprobeerd.

Dat zijn onze tips en ideeën voor een creatiever 2018! Heb je zelf een goed idee? Laat het ons weten, we zien benieuwd hoe jij van 2018 een creatief jaar gaat maken. En eh, als je wilt kijken of schilderen wat voor jou is, dan weet je ons te vinden!